marți, 12 iunie 2012

Campania Spitalului Clinic de copii"Louis Turcanu"din Timisoara


  • Spitalul Clinic de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va rămâne, în curând, fără două din cele 11 corpuri de clădire în care îşi desfăşoară activitatea, întrucât acestea au fost retrocedate.


    În cele două imobile funcţionează Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, iar în cea de-a doua, laboratorul şi Secţia de Pneumoftiziologie, iar deocamdată Primăria Timişoara, de care aparţine spitalul, se judecă pentru ele.

    Spitalul, apreciat ca unul dintre cele mai bune din ţară şi care deserveşte nu doar judeţul Timiş, ci şi Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara, are nevoie de 15 milioane de euro pentru construirea şi dotarea unui nou corp de clădire. Doar anul trecut, în acest spital au fost trataţi aproape 20.000 de pacienţi.

    În acest scop, Asociaţia pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" a lansat, astăzi, o campanie naţională de strângere de fonduri, în care se vor implica autorităţile locale, partide politice, organizaţii neguvernamentale, dar şi mai multe vedete TV cu origini în Timişoara.

    Campania va dura un an şi se va desfăşura sub sloganul "Dă un leu pentru copilul tău!".

    După cum a precizat dr. Ovidiu Adam, directorul spitalului, asociaţia nu îşi propune să strângă suma integrală pentru ridicarea noului corp de clădire, ci să sensibilizeze opinia publică în privinţa problemelor cu care se confruntă unitatea sanitară.

    Donaţiile sunt aşteptate atât din partea firmelor, cât şi a oamenilor obişnuiţi şi pot fi făcute în conturile RO15BTRL03601205138307XX(pentru lei) şi RO61BTRL03604205138307XX (pentru euro).